Изберете страница

За нас

Фирма „ЕКОН 91“ ООД със седалище град Русе съществува от 1991 година като изцяло частно търговско дружество. През  96-та година  стартира първата в страната частна инсталация за синтез на смоли, а през 98-ма година започва производството на алкидни и вододисперсни бои. Фирмата притежава и второ производство –  за матраци и възглавници от пенолатекс. Производството в град Бяла е уникално по рода си и заводите със сходен капацитет са само 15 в целият свят. Продуктите от заводът в Бяла се изнасят в цял свят, като фирмата има  клиенти в Англия, Германия, Русия, Италия, САЩ, Франция, Испания,Полша, Гърция, Израел и дори Корея. ЕКОН е най-големият износител на матраци от България.

Приоритет на компанията е да се развива и усъвършенства съобразно изискванията на съвременния пазар, като водеща стратегия е производството на продукти, максимално отговарящи на изискванията и нуждите на потребителите. Благодарение на това, както и на непрекъснатите реинвестиции, днес тя е утвърден производител на две основни групи продукти – лаково-бояджийски материали и матраци и възглавници от пенолатекс.

„ЕКОН“ предлага широка гама продукти с марките FORTUNA, PASTELO и KASTELO: алкидни бои, водоразредими бои за вътрешно и външно боядисване, силиконови и полимерни мазилки, емайллакове на водна и алкидна основа, грундове за всички повърхности, лакове и безири за дърво, лепила, голямо разнообразие от алкидни смоли и ПВА дисперсии, разредители, ефектни покрития и специализирани продукти. Благодарение на PASTELO&FORTUNA Tinting system фирмата предлага машинно тониране на бои и мазлики в над 20 000 цвята. В системата са включени почти всички известни каталози, като например NCS, RAL, Color Harmony, NOVA и др.

Лаково-бояджийските продукти са предназначени както за масово, така и за индустриално потребление – в машиностроенето, строителството, дървообработването и др. Благодарение на високото си качество и конкурентните си цени те се продават успешно не само на българския пазар, но и на международния, като интересът към тях и търсенето им непрекъснато нараства.

През 2006-та година е открит изцяло нов завод на „ЕКОН“ в град Русе, който разполага с изключително модерни производствени мощности и притежава специализирано производствено оборудване на немската компания Хагеман, уникално не само в рамките на България, но и на Балканите. Софтуерът, обслужващ и контролиращ машините, с производител фирма „HONEYWELL“, е специално разработен и съобразен със специфичните особености на оборудването на завода. Фирма „ЕКОН“ работи със суровини и материали на световноизвестни фирми като CLARIANT, BASF, BAYER, KEMIRA, PERSTORP, DOW, BYK и др., които гарантират високото качество на крайния продукт. В сътрудничество с експерти от тези компании „ЕКОН“ разработва и внедрява в производството си редица нови съвременни продукта и технологии.