Изберете страница

PASTELO MAGIC – Тонирана интериорна боя

Вдъхновете се от неповторимо бистрите модерни цветове на PASTELO MAGIC и изпълнете с енергия и магия Вашия дом.

Използвайки дългогодишния си опит в производството на бои, мазилки и ефектни покрития, ЕКОН създаде PASTELO MAGIC – Тонирана интериорна боя  с голямо разнообразие на магически цветови решения. Предлага се в 25 основни цвята – 25 разсветлени 1:1 с бяла боя и 30 цвята, получени при смесване на два основни в съотношение 1:1. С помощта на предлаганите основни цветове може да получите много лесно богато разнообразие от допълнителни цветове при смесване по Ваш избор, които да удоволетворяват напълно цветовите Ви желания.

Разфасовки: 4 кг

Разход: До 16 м²/л слой в зависимост от цвета, основата, начина и условията на нанасяне.

Приложение: За вътрешно боядисване с подчертано ярки и чисти модерни цветове. С боите МAGIC ще получите рядко срещани магически цветове, които ще предадат на помещението отличително усещане за красота. Боите МAGIC с техните привличащи окото цветове са особено подходящи и за детски стаи или дизайнерски решения. Използват се за боядисване на стени и тавани в закрити помещения върху гипсови, варови шпакловки, гипсокартон, мазилки, тапети и др. повърхности в цветове по каталог. Могат да се използват за препокриване върху стар латекс. Притежават висока покривност и “дишаща” способност. Устойчиви са на сухо триене, без мирис.

Начин на работа: Основата трябва да бъде чиста, здрава, суха, без мазни петна и ронливи участъци. Върху пресни мазилки да се полага след пълното им узряване. Да се избягва нанасянето върху високо алкални основи като пресни варо-гипсови шпакловки, варо-циментови мазилки и др. РАЗБЪРКАЙТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА!

Инструменти:  За боядисване на гладки стени се препоръчва валяк с къс косъм.

Задължително грундиране: За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете PASTELO Импрегниращ грунд, разреден с вода в съотношение 1:4. Той е много важен – обезпрашава и заздравява повърхността. След това задължително нанесете PASTELO Грунд за бои – той ще изравни цвета на основат и ще намали разхода на боя. За по-добри резултати може да смесите PASTELO Грунд за бои с част от цвета, който ще полагате.

Нюанси и плътност на цвета: За постигане на по-плътни цветове преди нанасянето на MAGIC може да нанесете слой PASTELO Цветен латекс или PASTELO Цветна фасадна боя в тон, близък до избрания цвят MAGIC.

Най-доброто покритие: Нанесете първия слой MAGIC с късокосмест валяк върху подготвената повърхност при температура от 5ºС до 25ºС. Може да разредите с до 5 % вода. При необходимост от втори слой нанасяйте след изсъхване на предходния или 2-3ч. при 20ºС. Разтривайте добре.

Крайният цвят, посочен в каталога, се получава след изсъхване на филма.